Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ


Αθήνα
Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σημείωσε ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι να αποκατασταθεί σε όλα τα επίπεδα το αίσθημα δικαίου και δήλωσε αισιόδοξος ότι ξεκινάει μια καινούργια μέρα.

Προηγήθηκε ομιλία της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε από τον κ. Παππά να φέρει σε επόμενη νομοθετική ρύθμιση για τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στην διάρκεια του αγώνα για την ΕΡΤ και για τις οικογένειές τους να υπάρξει πρόβλεψη «ως ελάχιστος φόρος τιμής, ως σύστοιχο και συνεπές με αυτό που κάνει η Πολιτεία για τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους στο καθήκον».

Ακόμη η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε να υπάρξει ρύθμιση ώστε «η αποκατάσταση των ανθρώπων και των συλλογικοτήτων να είναι πλήρης και δίκαιη». Ο υπουργός Επικρατείας από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα μελετηθούν οι προτάσεις της προέδρου της Βουλής.
  
Η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως η ΠΝΠ με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, ήταν η χαριστική για την αντίστροφη πορεία της προηγούμενης κυβέρνησης «για την αποφασιστική διεκδίκηση εκ μέρους του ελληνικού λαού ανατροπής αυτού του συστήματος φαυλοκρατίας και διαπλοκής που καταδυνάστευε τον τόπο». Επίσης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για «τα μαθήματα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας και αταλάντευτης διεκδίκησης που έδωσαν». Ακόμη συνεχάρη τον κ. Παππά για το νομοσχέδιο το οποίο έφερε στη Βουλή, «χωρίς ίχνος ρεβανσισμού».

Σχόλια προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, ο οποίος, απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, ζήτησε την αποκατάσταση όσων αγωνίστηκαν για να ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει όλα τα προγράμματά της, κύριε υπουργέ. Πρέπει να αποκαταστήσει όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα να αποκαταστήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία» είπε ο κ. Παναγούλης.

«Εν τη αφέλεια του αποκάλυψε τις μύχιες σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ έντονα αντέδρασε και το Ποτάμι με τον Χάρη Θεοχάρη να μιλά για εξόφληση γραμματίων του ΣΥΡΙΖΑ. «Άθελα του μας αποκάλυψε ο Στάθης Παναγούλης το σχέδιο της κυβέρνησης, ξοφλάτε γραμμάτια -είχαμε τα γαλάζια παιδιά και τώρα έχουμε τα ροζ», ανέφερε.