Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Υεμένη: Τουλάχιστον 12 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στην Τάιζ

Τουλάχιστον 12 άμαχοι σκοτώθηκαν το Σάββατο (16/5) και 51 τραυματίστηκαν κατά τον βομβαρδισμό με βαρέα όπλα και οβίδες που εξαπέλυσαν αντάρτες σε συνοικίες της Τάιζ, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Υεμένης.

Την ίδια ώρα, στο Άντεν, συγκρούσεις με πυροβόλα αρμάτων μάχης σημειώθηκαν κυρίως στο βόρειο τμήμα της πόλης όπου οι αντάρτες και οι σύμμαχοί τους προσπαθούσαν να ανακτήσουν τις θέσεις που είχαν χάσει, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.
Η βία εντάθηκε χθες, παραμονή της εκπνοής της ισχύος της πενταήμερης κατάπαυσης του πυρός που κηρύχθηκε για ανθρωπιστικούς λόγους κατόπιν πρωτοβουλίας της Σαουδικής Αραβίας, υπό την ηγεσία της οποίας ο συνασπισμός αραβικών χωρών ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου αεροπορικά πλήγματα κατά των σιιτών ανταρτών Χούδι για να τους εμποδίσει να θέσουν πλήρως υπό τον έλεγχό τους την Υεμένη.
Ο συνασπισμός, ο οποίος ανέστειλε από την Τρίτη (12/5) το βράδυ τους βομβαρδισμούς, προειδοποίησε ότι χάνει την υπομονή του από τις επανειλημμένες «παραβιάσεις» της πενταήμερης κατάπαυσης του πυρός από τους αντάρτες.
Πηγή: http://www.newsbomb.gr/