Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει πρόοδος αλλά δεν είμαστε σε σημείο καμπής

Μετά τις χθεσινές του δηλώσεις περί ύπαρξης "σχεδίου Β" για την Ελλάδα, που προκάλεσαν νέο κύκλο συζητήσεων και φημολογίας, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επανήλθε με νέες δηλώσεις σήμερα, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.


Μιλώντας στην ολλανδική Βουλή, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε πως υπάρχει εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων, τόνισε όμως ότι "είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για σημείο καμπής".

Ενημερώνοντας για τις συζητήσεις στο Brussels Group, ο πρόεδρος της Ευρωζώνης είπε πως γίνονται "σοβαρές συζητήσεις" με στόχο μια "ισχυρή συμφωνία" με την Ελλάδα.

Χθες, Πέμπτη, ερωτηθείς εάν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε: "Το ερώτημα είναι εάν η Ολλανδία ετοιμάζεται ή αν η Ευρωζώνη ετοιμάζεται για διάφορα ενδεχόμενα; Η απάντηση είναι ναι".

Με όλες τις πλευρές να περιμένουν... λευκό καπνό από τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της για να αναφωνήσουν με ανακούφιση "habemus συμφωνία", ιστοσελίδες και ευρωπαϊκά έντυπα που εξειδικεύονται σε ζητήματα Ε.Ε. και Ευρωζώνης διακρίνουν σημάδια βελτίωσης του κλίματος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες