Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Nεκρή η 4χρονη Αννυ, κατηγορούμενος ως δράστης ο πατέρας της

Ο 27χρονος πατέρας θεωρείται από την αστυνομία υπεύθυνος για τον θάνατο της 4χρονης Αννυ Μπορίσοβα από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Από τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά, η σορός του μικρού κοριτσιού δεν έχει βρεθεί, αλλά η υπόθεση θεωρείται «δεμένη» σε βάρος του πατέρα του παιδιού, για τον οποίο πιστεύεται ότι έστησε την εξαφάνισή της.Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα, ο οποίος ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ και φέρεται να έχει ομολογήσει.

Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε το βράδυ της Δευτέρας και η μητέρα της μικρής, που συνελήφθη μετά την έκδοση εντάλματος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, που προκάλεσε τον θάνατό του. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν η μητέρα γνώριζε για την τύχη της κόρης της και κάλυπτε τον πατέρα ή όχι.

Η γυναίκα, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ωστόσο αναμένεται στην κατάθεσή της να φωτίσει κάποιες λεπτομέρειες της ανατριχιαστικής υπόθεσης.

Για να «δέσουν» την υπόθεση σε βάρος του 27χρονου πατέρα, οι αστυνομικοί αξιοποίησαν μαρτυρία φίλου του ζευγαριού από την Βουλγαρία, στον οποίο φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί τι συνέβη στο παιδί, όταν τον επισκέφθηκε στην χώρα καταγωγής του στα τέλη Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί για την τύχη του παιδιού προκαλούν σοκ ακόμη και στους πιο έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ενώ εκφράζονται φόβοι ότι η σορός του μικρού κοριτσιού δεν θα βρεθεί, καθώς ο δράστης φρόντισε να την εξαφανίσει.

Φρικιαστικές πληροφορίες

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο φίλος του ζευγαριού ανέφερε στην αστυνομία: «Ο πατέρας της τετράχρονης μού διηγήθηκε ότι όταν συνήλθε από τη χρήση ναρκωτικών, βρήκε την κόρη του νεκρή. Μόλις είδε άψυχο το κορμί της στο πάτωμα, άρχισε να την τεμαχίζει σε πολλά κομμάτια και ύστερα μου διηγήθηκε ότι έβρασε τα κομμάτια του παιδιού του. Στη συνέχεια, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, πέταξε τα κομμάτια της σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του. Μου είχε πει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα χτυπούσε αρκετές φορές το παιδί. Στη συνέχεια ενημέρωσε και τη γυναίκα του και συμφώνησαν να καταγγείλουν την... εξαφάνισή της».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία «έδεσε» την υπόθεση, όταν βρήκε στην κατοικία του πατέρα ίχνη αίματος της μικρής.

Η αστυνομία θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις αύριο, Τρίτη, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου, αλλά κυρίως για τα κίνητρα που οδήγησαν στον φόνο της μικρής.

Βάσει των στοιχείων της έρευνας, ως αιτία θανάτου του παιδιού πιθανολογείται η ασφυξία, ενώ ως κίνητρο εξετάζεται η υπερβολική ζήλια.

Την Τρίτη οι δύο γονείς θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

Η εξαφάνιση του παιδιού είχε δηλωθεί στις 24 Απριλίου και έκτοτε οι γονείς του, που ανακρίνονταν από την αστυνομία, έπεφταν σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.

Η μητέρα αρχικώς είχε δηλώσει ότι άφησε το παιδί σε μια συμπατριώτισσά της επειδή ήθελε να ταξιδέψει για λίγες ημέρες στη Βουλγαρία και ότι η γυναίκα, το επίθετο της οποίας δεν γνώριζε, έχασε το παιδί.

Στη συνέχεια, η μητέρα παραδέχτηκε ότι η φίλη δεν υπάρχει. «Είπα για τη φίλη μου για να καλύψω τον πατέρα της μικρής που την έχασε» φέρεται να είπε.

Θολές ήταν οι εξηγήσεις που έδωσε και ο πατέρας παιδιού, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και προσήλθε για κατάθεση.

Σύμφωνα με τη δική του μαρτυρία, η μητέρα της Αννυ του έδωσε το παιδί, προκειμένου να μεταβεί στη Γερμανία. «Ξύπνησα το πρωί και το παιδί είχε εξαφανιστεί» φέρεται να είχε δηλώσει στους αστυνομικούς.

Εξ αρχής η αστυνομία εκτιμούσε πως οι δύο γονείς γνώριζαν τι έχει συμβεί στο παιδί.

Χαμόγελο του Παιδιού: «Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας»
Ανακοίνωση εξέδωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στην οποία γίνεται λόγος για «τραγικό τέλος στην εξαφάνιση της Αννυ Μπορίσοβα», καθώς και ότι «δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας».

Το Χαμόγελο του Παιδιού σημειώνει: «Εξ αρχής τα δεδομένα μαρτυρούσαν ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική εξαφάνιση, καθώς οι πληροφορίες που δίνονταν από την μητέρα ήταν ασαφείς και συγκεχυμένες. Δεδομένης της σοβαρότητας και της έντονης ανησυχίας για την τύχη του παιδιού κρίθηκε αναγκαία η ενεργοποίηση του συστήματος Amber Alert.

»Συγχρόνως πραγματοποιούνταν συντονισμένες έρευνες της αστυνομίας, οι οποίες κατέληξαν στην τραγική είδηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας.»
Πηγή: http://news.in.gr/