Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Μηχανή του Χρόνου: Το sex symbol των 80s Βίνα Ασίκη

Βγήκε στο θέατρο στα 5 με την Λαμπέτη και στα 10 εμφανίστηκε στο Ηρώδειο με τη Συνοδινού. Πώς είναι η ζωή της σήμερα.

Η ηθοποιός Βίνα Ασίκη έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικές ταινίες και κυρίως βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80. Ο πιο χαρακτηριστικός της ρόλος ήταν αυτός της δασκάλας στην ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» και καθιερώθηκε σαν sex symbol της εποχής. Η Ασίκη έπαιξε κυρίως σε κωμωδίες και οι σκηνοθέτες την προτιμούσαν για τον χαριτωμένο και θηλυκό τρόπο που ερμήνευε τους ρόλους της. Συμπρωταγωνίστησε με μεγάλα ονόματα του κινηματόγραφου, όπως ο Θανάσης Βέγγος, ο Κώστας Βουτσάς, ο Σωτήρης Μουστάκας και με όλους τους πρωταγωνιστές της γενιάς του ’80.
Η Ασίκη έπαιξε κυρίως σε κωμωδίες και οι σκηνοθέτες την προτιμούσαν για τον χαριτωμένο και θηλυκό τρόπο που ερμήνευε τους ρόλους της. Συμπρωταγωνίστησε με μεγάλα ονόματα του κινηματόγραφου, όπως ο Θανάσης Βέγγος, ο Κώστας Βουτσάς, ο Σωτήρης Μουστάκας και με όλους τους πρωταγωνιστές της γενιάς του ’80.
Στο θέατρο από 5 ετών
Η επαφή της Βίνας Ασίκη με το θέατρο ξεκίνησε από τότε που ήταν νήπιο. Για αυτό ευθυνόταν η μητέρα της που ήταν ταξιθέτρια στο Εθνικό Θέατρο. Η Βίνα βρέθηκε σε ηλικία 5 ετών να εμφανίζεται στο σανίδι για ένα πολύ μικρό ρόλο, πλάι στην Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν. Στα 10 της χρόνια πάτησε στη σκηνή του Ηρωδείου δίπλα στην Άννα Συνοδινου, ενώ στα 16 της έπαιξε ένα μεγαλύτερο ρόλο, στο θέατρο Βέμπο μαζί με τον Θανάση Βέγγο. Σπούδασε στη δραματική σχολή Αθηνών του Θεοδοσιάδη, ενώ για πολλά χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα χορού.

Ροκ ιστορίες
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της, ήξερε να προβάλλει καλά το καλλίγραμμο σώμα της στον φακό, εξαιτίας του χορού. Σε αρκετές ταινίες, οι σκηνές της ηθοποιού είναι αισθησιακές και προβάλλουν το σώμα της, ωστόσο η Ασίκη δεν πρωταγωνίστησε σε ερωτικές ταινίες της εποχής με προσβλητικό ή χυδαίο περιεχόμενο. Σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη ανέφερε πως στο παρελθόν της είχε γίνει πρόταση να παίξει σε ερωτική ταινία, αλλά αρνήθηκε, παρόλο που η αμοιβή που της πρόσφεραν ήταν πολύ μεγάλη. Συνολικά εμφανίστηκε σε 27 κινηματογραφικές ταινίες και 30 βιντεοταινίες.

Στα 25 της παντρεύτηκε τον χορευτή Ορέστη Δημητρίου και άλλαξε προσανατολισμό στην καριέρα της. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται μαζί με τον σύζυγό της με το χοροθέατρο. Παραδίδει μαθήματα σε παιδάκια στο χοροθέατρο «Άμυνα» του Δήμου Λιοσίων. Δεν έχει αποκτήσει δικά της παιδιά, αλλά δίνει όλη της την ενέργεια στους μαθητές της.
Πηγή: http://news247.gr/