Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ημερομηνία «κλειδί» για το ελληνικό δράμα η 18η Ιουνίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;
Στις 18 Ιουνίου αναμένεται να κριθεί το παιχνίδι για την Ελλάδα, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, αφού την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρξει μία σειρά από κρίσιμες συνεδριάσεις σε
ευρωαπαϊκό επίπεδο, με κεντρικό θέμα τη χώρας μας. Εκτός του κρίσιμου Eurogroup, την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν ο ESM και το γερμανικό κοινοβούλιο, ενώ η Αθήνα δεν κρύβει ότι επιθυμεί να «κλειδώσει» τη συμφωνία σε αυτή την ημερομηνία.
Κρισιμοτερη όλων κρίνεται η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλεις, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενδέχεται να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές.
Κάτι που φέρεται να επιθυμεί και η Αθήνα, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου που μεταδίδει το Reuters, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να «κλειδώσει» η συμφωνία την επόμενη Πέμπτη. Παράλληλα, ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι η κυβέρνηση αρνείται να αυξήσει τον ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, όπως απαιτούν οι θεσμοί, ενώ οι προτάσεις που κομίζει το Σάββατο στις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, θα αφορούν κυρίως δημοσιονομικά ζητήματα.
Εξίσου σημαντική θεωρείται και η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στο Λουξεμβούργο, που θα πραγματοποιηθεί επίσης στις 18 Ιουνίου.
Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 13:00 (14:00 ώρα Ελλάδος), ενώ στις 14:30 (τοπική ώρα) θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου τόσο του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, όσο και του προέδρου του Eurogroup, Γέρουν Ντέισλμπλουμ.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω συνεδρίαση λαμβάνει χώρα πριν από το προγραμματισμένο για την ίδια ημέρα Eurogroup.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ίδια μέρα η Αγκελα Μέρκελ συγκαλεί και συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου για να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα.

Πηγή:  http://www.imerisia.gr/