Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Χωρίς φαρμακεία όλη η χώρα

Οι φαρμακοποιοί μιλούν για «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και 5 χρόνια» και εκτιμούν ότι το νέο μέτρο δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους
Πανελλαδική προειδοποιητική 24ωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά το θέμα που προέκυψε με την απελευθέρωση του δικτύου διανομής των
Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Οι φαρμακοποιοί μιλούν για «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και πέντε χρόνια» και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους.

Το αντίθετο μάλιστα θα «αποβεί εις βάρος τους» καθώς, όπως υποστηρίζουν, «αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία».

Οι φαρμακοποιοί ανέφεραν επίσης ότι τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα το προσεχές Σάββατο προκειμένου να καθορίσει περαιτέρω τη στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
Πηγή: http://www.efsyn.gr/