Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - «Καμπάνα» 75.000 € για τα παρατράγουδα

Αννίτα και Καρβέλας πληρώνουν το κυνηγητό με τους αστυνομικούς στη Βάρη
«Καμπάνα» συνολικά 75.000 ευρώ έριξε το δικαστήριο στον Νίκο Καρβέλα και στην Αννίτα Πάνια! Τόσα πρέπει να καταβάλουν συνολικά ο συνθέτης και η παρουσιάστρια στους τέσσερις
αστυνομικούς τους οποίους εξύβρισαν κατά τη διάρκεια του «ροκ» επεισοδίου στα Βλάχικα της Βάρης το 2008!
Η ώρα της «λυπητερής» για τα... παρατράγουδα της κινηματογραφικής καταδίωξης στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου με πρωταγωνιστή το ζεύγος έφτασε. Οι δυο τους ενεπλάκησαν στο θερμό επεισόδιο με αστυνομικούς, όταν αρνήθηκαν να σταματήσουν για έλεγχο στο τζιπ τους και τελικά έχασαν τις μηνύσεις (το ποινικό σκέλος) και τις αγωγές (αστικό κομμάτι)! Ετσι καλούνται με την υπ' αριθμόν 547/2015 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου να πληρώσουν τον... λογαριασμό και να αποζημιώσουν εντόκως (!) τους αστυνομικούς για ηθική βλάβη. Και οι δύο πλευρές είχαν στραφεί στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγές εκατέρωθεν. Οι αστυνομικοί υποστήριζαν ότι Καρβέλας και Πάνια τους εξύβρισαν και τους απείλησαν, ενώ το ζευγάρι ισχυριζόταν ότι εκείνοι επιχείρησαν να τους τρομοκρατήσουν.

Οι δικαστές δικαίωσαν τους αστυνομικούς για την «άγρια» νύχτα (με ύβρεις και χειρονομίες!) κάνοντας εν μέρει δεκτή την αγωγή τους και αποφάνθηκαν ότι ο συνθέτης-στιχουργός και η παρουσιάστρια «προσέβαλαν λόγω και έργω την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητα των αστυνομικών». Σύμφωνα με την απόφαση, «δικαιούται καθένας των τριών πρώτων εναγόντων το ποσό των 20.000 ευρώ και ο τέταρτος το ποσό των 10.000 ευρώ». Επιπλέον το ζεύγος υποχρεούται να καταβάλει μέρος της δικαστικής δαπάνης, ύψους 4.850 ευρώ.

«Η Αναστασία Πάνια έκαμψε προς τα πάνω επιδεικτικά το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της, το οποίο έτεινε προς τους αστυνομικούς, γεγονός που συνιστά άσεμνη χειρονομία αναγόμενη στη σφαίρα της γενετήσιας αξιοπρέπειας επιδεικνύοντας καταφρόνηση προς το πρόσωπό τους» αναφέρουν οι δικαστές. Ο Νίκος Καρβέλας φέρεται ότι αντέδρασε με φράσεις όπως «ζητήστε μας συγγνώμη όσο έχετε καιρό, είμαι ο Καρβέλας και θα το μετανιώσετε» και «άντε (μπιπ) καραγκιόζηδες!», ενώ και οι δύο «εξακολούθησαν να εξυβρίζουν άπαντες τους εναγομένους». Οι δικαστές απέρριψαν τους ισχυρισμούς του ζεύγους ότι «αφενός δεν αντιλήφθηκαν ότι το περιπολικό τούς έκανε σήμα στάσης αφετέρου ότι οι αστυνομικοί τούς σταμάτησαν με επικίνδυνο τρόπο και με προτεταμένα τα υπηρεσιακά τους περίστροφα, με αποτέλεσμα να θεωρούν ότι δεν πρόκειται για πραγματικούς αστυνομικούς, αλλά για τρομοκράτες»!

Στη συζήτηση της αγωγής, τον Φεβρουάριο του 2014, σημειώνεται ότι η Αννίτα Πάνια «ήταν ασαφής ως προς τις συνθήκες των περιστατικών, τα οποία απέφυγε να περιγράψει με ακρίβεια και να προσδιορίσει κατά χρονική και λογική ακολουθία (...) Οι αστυνομικοί και οι ειδικοί φρουροί ενήργησαν καθ' όλη τη διάρκεια του περιστατικού με σεβασμό στα πρόσωπα των καταδιωκόμενων, την ταυτότητα των οποίων δεν γνώριζαν εξαρχής και ουδόλως υπερέβησαν και καταχράστηκαν την εξουσία τους, διατήρησαν δε την ψυχραιμία τους, παρά την προσβλητική και προκλητική συμπεριφορά των εναγομένων». Το πρωτοσέλιδο της «Espresso» στις 21 Φεβρουαρίου του 2014Επίσης, το δικαστήριο παραπέμπει προς εκδίκαση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο τις αξιώσεις των αστυνομικών για βλάβη την οποία υποστηρίζουν ότι υπέστησαν από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ζεύγους.

Καταδίωξη σαν σε ταινία του σινεμά

Στις 12 Νοεμβρίου του 2008 το Range Rover με τα φιμέ τζάμια που οδηγούσε ο Νίκος Καρβέλας με συνεπιβάτιδα την Αννίτα Πάνια δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο. Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη στη Βάρης - Κορωπίου. Οταν το όχημα ακινητοποιήθηκε, οι εμφανώς ενοχλημένοι σταρ επιδόθηκαν, κατά τις Αρχές, σε μπαράζ ύβρεων προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο. Μάλιστα υπήρξαν σενάρια ότι το ζεύγος κατά την καταδίωξη εκτόξευε από το παράθυρο... αντικείμενα (άγνωστης ταυτότητας!), ωστόσο τελικά τέτοιες καταθέσεις δεν υπήρξαν στη δικογραφία. Πρωτόδικα, ο Νίκος Καρβέλας κρίθηκε ένοχος για εξύβριση λόγω και έργω και απείθεια και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών, εξαγοράσιμης προς δέκα ευρώ ημερησίως. Στην Αννίτα Πάνια είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή, ενώ είχαν απαλλαγεί και οι δύο για τα αδικήματα της απειλής και της αντίστασης. Το ζευγάρι είχε ασκήσει έφεση, όμως η υπόθεση δεν εκδικάστηκε, καθώς οι κατηγορίες παραγράφηκαν.
Πηγή: http://www.espressonews.gr/