Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Λιου: Ελλάδα και Ευρώπη βρίσκονται πολύ κοντά σε μία συμφωνία

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Την εκτίμηση ότι Ελλάδα και Ευρώπη βρίσκονται πολύ κοντά σε μία συμφωνία έκανε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνία, όπως είπε ο Λιου δεν
απαιτείται «κούρεμα» για την ελάφρυνση το, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα να κάνει η Ελλάδα «δύσκολα βήματα, που θα περιλαμβάνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Σύμφωνα με το Reuters είπε ότι είναι κρίσιμο η Ελλάδα να προχωρήσει σε δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και προσαρμογές των ταμειακών ροών της.
"Αν δείτε την πρόταση που είναι αυτήν την στιγμή στο τραπέζι από χθες το βράδυ, φαίνεται πως σήμερα το πρωί είναι πιο κοντά, αλλά έχουμε δει στο παρελθόν ότι δυσκολεύτηκαν να πάνε από το “κοντά” στο “κλείσιμο” της συμφωνίας και αυτό είναι το βασικό ερώτημα τις επόμενες λίγες ημέρες"  σημείωσε.
Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, σύμφωνα με τους FT, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως χρειάζεται να γίνει ελάφρυνση του χρέους, διευκρίνισε ωστόσο: "Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αναδιάρθρωση, δεν απαιτείται κούρεμα"
Ο κ. Λιου επισήμανε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, εάν επιτευχθεί και εφαρμοστεί μια συμφωνία.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο Nasdaq, ο κ. Λιου τόνισε ακόμα πως η οικονομία των ΗΠΑ δεν αναμένεται να υποστεί τεράστια αναταραχή αν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα δεν έχουν ευτυχή κατάληξη.
Πηγή: http://www.imerisia.gr/