Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο Δραγασάκης «τα χώνει» στους υποστηρικτές της δραχμής και τον Σόιμπλε

Σκληρή επίθεση στους υποστηρικτές της δραχμής, ακόμη κι εντός ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.


Με ανάρτησή του στο Facebook, υπό τον τίτλο «Το «καρότο» και το «μαστίγιο» του κ. Schäuble», ο Γιάννης Δραγασάκης τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ακόμη και το προσωρινό Grexit, θα σηματοδοτεί «επίσημη χρεοκοπία και μνημόνια απεριόριστης διάρκειας»

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση:

«Το «καρότο» και το «μαστίγιο» του κ. Schäuble:

Ο κ. Schäuble επανέρχεται σήμερα με την ιδέα της «σύντομης εξόδου από το ευρώ» για την Ελλάδα με την παράλληλη προοπτική «‘κουρέματος’ του χρέους». Λέει λοιπόν ή καλύτερα αφήνει να εννοηθεί, «βγείτε για ένα διάστημα από την ευρωζώνη για να γλυτώσετε από κάποια από τα χρέη σας».

Αυτό είναι το «καρότο», πίσω από οποίο όμως υπάρχει και το «μαστίγιο». Το «μαστίγιο» εν προκειμένω σημαίνει επίσημη χρεοκοπία, σκληρά μνημόνια απεριόριστης διάρκειας, καταφυγή στο «Κλαμπ των Παρισίων» και ατελείωτες δικαστικές διενέξεις με πανσπερμία δανειστών.

Εκεί που πλέον φαίνεται να συμφωνούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, θέση που εξαρχής διατυπώνει η ελληνική κυβέρνηση.

Εντός του υφιστάμενου πλαισίου υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία από το υπερβολικό βάρος του χρέους, θέτοντάς το σε τροχιά βιωσιμότητας. Αυτές, με επιμονή και μεθοδικότητα, θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο υπερασπιζόμενοι το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης».
Πηγή: http://www.topontiki.gr/