Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η ώρα του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια αποτίμηση ων τελευταίων εξελίξεων στο εσωτερικό του κόμματος, μετά και τις δύο τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή κατά τις οποίες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τα
προαπαιτούμενα μέτρα θα προχωρήσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα στις 5. Αν στην συνεδρίαση μετέχει και ο πρωθυπουργός, κάτι το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί, τότε θα έχουμε να κάνουμε με την πρώτη πράξη στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών που θα επιχειρήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα.

Από την πλευρά τους οι διαφωνούντες με την γραμμή Μαξίμου δίνουν το δικό τους τόνο. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανοικτή εκδήλωση στο Γήπεδο του Πανελληνίου, στο Πεδίον του Άρεος, της ιστοσελίδασ iskra.gr, που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα 5 χρόνια λειτουργίας της.

Στρατούλης : «Η κυβέρνηση έπρεπε να απεγκλωβιστεί από το θανάσιμο και φρικτό εκβιασμό των δανειστών και να ακολουθήσει άλλο δρόμο»,

Η κυβέρνηση οδηγείται σε πλήρη ακύρωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Εποχή".
"Αυτό που εκτιμούμε ότι θα συμβεί από εδώ και πέρα, εάν η κυβέρνηση επιμείνει και υπογράψει τον Αύγουστο το τρίτο μνημόνιο, είναι ότι θα οδηγηθεί, και με το νεοφιλελεύθερης κοπής περιεχόμενό του και με τη σκληρή και ταπεινωτική εποπτεία του κουαρτέτου πλέον των δανειστών, στην πλήρη ακύρωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμματικών δηλώσεών της"

Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Στηρίζω την κυβέρνηση,  για να ανταποκριθεί στο περήφανο «ΟΧΙ» που είπε στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός. Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι σάρκα εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε εμείς που πρωτοπόρα εργαστήκαμε για να συγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς».

Σε συνεντεύξεις του στη Real News και την Free Sunday ο  Παναγιώτης  Λαφαζάνης αναφέρει ότι στηρίζει την κυβέρνηση «για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, το ριζοσπαστικό πρόγραμμα με τον οποίο μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός.». Τόνισε ότι καταψηφίζει τα μνημόνια και θα τα αντιμάχεται «όποιοι κι αν τα υλοποιούν» και προειδοποίησε ότι «αν η κυβέρνηση ταυτιστεί τελικά αμετάστρεπτα με νέα και παλιά μνημόνια και με πολιτικές που τα εφαρμόζουν, δεν θα βρει μόνο εμένα απέναντι αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, σύσσωμο σχεδόν, τον δημοκρατικό, προοδευτικό και αριστερό λαϊκό κόσμο».
Πηγή: http://ependisinews.gr/