Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

To σοβαρό επεισόδιο Σόιμπλε - Ντράγκι που τίναξε στον αέρα το Eurogroup

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Στις 12 μμ ώρα Ελλάδας θα επαναληφθούν οι εργασίες του Συμβουλίου της Ευρωζώνης οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκόπησαν με επεισοδιακό τρόπο λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις
Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της διακοπής ήταν η ένταση που επικράτησε κάποια στιγμή ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός διέκοψε τον Μάριο Ντράγκι την στιγμή που αναφερόταν στο ελληνικό πρόβλημα λέγοντας του "Μην με περνάς για ανόητο". Θέλοντας εμφανώς να αποκλιμακώσει την ένταση ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε την ίδια στιγμή ότι η συνεδρίαση θα διακοπεί και θα συνεχιστεί σήμερα στις 12 μμ ώρα Ελλάδας.
Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι η συζήτηση γενικώς ήταν έντονη και ότι υπήρξαν μερικές χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες δεν έδειξαν καμία διάθεση διαβούλευσης με την ελληνική πλευρά.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν από τις Βρυξέλλες ότι εκτός από την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα τακτική Σύνοδο του Eurogroup, κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.
Ως τότε θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από την Βουλή των Ελλήνων νομοθετικές πράξεις σχετικές με το συνταξιοδοτικό σύστημα και τον ΦΠΑ στην Ελλάδα.
Πηγή: http://www.imerisia.gr/