Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΚΑΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ Δολιοφθορά ή τραγικό δυστύχημα προκάλεσε το θάνατο του Παν. Μαυρίκου; (βίντεο)


To ενδεχόμενο της δολιοφθοράς, δηλαδή κάποιοι να δολοφόνησαν τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο, ερευνούν οι αστυνομικές αρχές και οι ειδικοί γύρω από τα τροχαία δυστυχήματα. Η περίπτωση να
υπήρξε μηχανική βλάβη ή κάποια διαρροή καυσίμου θεωρείται ότι έχει μικρές πιθανότητες καθώς τέτοια αυτοκίνητα θεωρείται δύσκολο να παθαίνουν τέτοιες ζημιές.
Ωστόσο, τα πάντα θα κριθούν από την εξέταση του αυτοκινήτου ενώ θα πρέπει να διερευνηθεί γιατί ξαφνικά ο Μαυρίκος έστριψε το αυτοκίνητο αριστερά και δεν πρόλαβε να ανοίξει τις πόρτες και να βγει έξω. Πώς το αυτοκίνητο ανεφλέγη τόσο γρήγορα με τον εκδότη να καίγεται ζωντανός χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.
Οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι ενδεχομένως το αυτοκίνητο να είχε υποστεί μετατροπή για υγραέριο, συγκέντρωναν μικρές πιθανότητες να επαληθευτούν, αφού όπως σχολίαζαν γνώστες του χώρου του αυτοκινήτου, δεν συνηθίζονται τέτοιες μετατροπές σε τόσο ακριβά αυτοκίνητα. Ωστόσο, ούτως ή άλλως, καθοριστικές απαντήσεις για τη συνέχεια των ερευνών αναμένεται να δώσει το ίδιο το αυτοκίνητο του εκδότη. Οπως έχει διαπιστωθεί ήδη δεν φέρει ίχνη σύγκρουσης, γεγονός που διαψεύδει πληροφορίες που αρχικά είχαν γίνει γνωστές και ήθελαν να είχε προηγηθεί σύγκρουση σε στηθαίο της Αττικής Οδού. Το καμμένο αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί σε χώρο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ασφάλειας και οι πραγματογνώμονες θα το εξετάσουν ενδελεχώς. Πυροτεχνουργοί εξήγησαν πως αν υπήρχε μικρής ή μεγάλης έντασης εκρηκτικός μηχανισμός, θα είχε δημιουργηθεί ένας μικρός κρατήρας κάτω από το αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν είχαν γίνει παρεμβάσεις στο αυτοκίνητο και αν είχε συντηρηθεί.
Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου που ανεφλέγη στην Αττική Οδό, λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, ήταν η σύζυγος του εκδότη της «Ακρόπολης» στις αστυνομικές αρχές σήμανε συναγερμός. Επί τόπου έσπευσαν κλιμάκια του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών), αλλά και ειδικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, αναζητώντας κάθε αξιοποιήσιμο στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη διακρίβωση της αλήθειας.
Kάμερα της Αττικής Οδού έχει καταγράψει καρέ-καρέ όλη την διαδρομή της Πόρσε που επέβαινε ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος και το βίντεο βρίσκεται ήδη στα χέρια της αντιτρομοκρατικής.
Κάηκε ολοσχερώς το πολυτελές αυτοκίνητο του Μαυρίκου
Κάποια στιγμή και ενώ το όχημα πορεύεται στην αριστερή λωρίδα φαίνεται ο οδηγός να χάνει τον έλεγχο και το αυτοκίνητο να ακουμπάει στο διαχωριστικό στηθαίο με τις γραμμές του Προαστιακού με αποτέλεσμα να αρχίσει μια τρελή πορεία συρσίματος η οποία κράτησε για τουλάχιστον 200 μέτρα.
Όταν πια το όχημα ακινητοποιείται εκείνη την ώρα δεν δείχνει να υπάρχει φωτιά. Στην συνέχεια φαίνεται πως κάτω από το όχημα βγαίνουν φλόγες. Σταματούν διερχόμενα οχήματα και οι αυτόπτες μάρτυρες τρέχουν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό κι όμως οι πόρτες δεν ανοίγουν.
Tα σενάρια που εξετάζονται είναι:
1) Υπήρχε βόμβα ή άλλος εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από το μοιραίο τζιπ. Κάτι μάλλον απίθανο λόγος του ότι δεν βρέθηκε κάποιος κρατήρας.
2) Έσπασαν τα φρένα ή εκδηλώθηκε άλλου είδους μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά
3) Μπορεί ο οδηγός να έπαθε ανακοπή ή ο θάνατος του να προήλθε από παθολογικά αίτια και η φωτιά να εκδηλώθηκε λόγω της τριβής του οχήματος στο στηθαίο. Κι αυτό φαίνεται δύσκολο γιατί το χτύπημα στο στηθαίο δεν είναι τέτοιο που να προκαλέσει τόσο μεγάλη φωτιά. Βεβαίως θα εξεταστεί το πτώμα για να διαπιστώσει αν υπήρξαν παθολογικά αίτια.
4) Ενα τέταρτο σενάριο θα μπορούσε να είναι η ύπαρξη μηχανισμού που προκάλεσε ανάφλεξη. Υπάρχει και μι άλλη περίπτωση με την ανάφλεξη ενός Samrt που οδηγούσε 35χρονος πορτιέρο πριν από 1,5 χρόνο, ξανά στην Αττική οδό.
Το χρονικό
Το αυτοκίνητο, ένα πολυτελές Porsche Cayenne, ανήκε στη σύζυγο του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκο, ο οποίος είχε συληφθεί πριν απο λίγο καιρό, μαζί με ακόμη δύο δημοσιογράφους, κατηγορούμενοι για εκβίαση σε βάρος ΔΕΚΟ.
Πριν λίγη ώρα μάλιστα η σύζυγος του Π. Μαυρίκου αναγνώρισε τα προσωπικά αντικείμενα του εκδότη.

Η ταυτοποίηση της απανθρακωμένης σορού, η οποία έχει μεταφερθεί στο ΚΑΤ, είναι αδύνατη αλλά η σύζυγος του εκδότη δήλωσε στις αρχές ότι ορισμένα κοσμήματα και το ρολόι που εντοπίστηκαν ανήκουν στον εκδότη.  
Η ταυτότητα του θύματος αναμένεται να επιβεβαιωθεί επίσημα την Παρασκευή, μετά την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε πρώτος ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μιλώντας στα parapolitika.gr, ανέφερε ότι ο άνδρας που κάηκε ζωντανός στην Αττική Οδό είναι ο γνωστός εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος. 
Σύμφωνα με τον κ. Κούγια ο οποίος όπως ανέφερε τον αναζητούσε εδώ και πολλές ώρες τόσο ο ίδιος γιατί είχαν ραντεβού και οι συνεργάτες του, αλλά και η οικογένειά του χωρίς αποτέλεσμα.
Ο ίδιος όπως λέει προσπάθησε να μεταβεί στο σημείο, χωρίς να τα καταφέρνει γιατί όλοι οι δρόμοι στη γύρω περιοχή είναι αποκλεισμένοι. 
Ο Αλέξης Κούγιας ήταν συνήγορος του Παναγιώτη Μαυρίκου και του Τάκη Μουσσά για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος που τους απαγγέλθηκαν και συνελήφθησαν, μαζί με τον δημοσιογράφο Χρήστο Φράγκο, για υπόθεση εκβιασμού σε βάρος επιχειρήσεων του δημοσίου.
Τί ακριβώς συνέβη;
Το βέβαιο είναι ότι δεν υπήρξε τροχαίο δυστύχημα, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ανάφλεξη του αυτοκινήτου.
Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό, στο βίντεο από την κάμερα της Αττικής Οδού φαίνεται ότι το πολυτελές τζιπ σταματάει στην άκρη του δρόμου, στην αριστερή πλευρά του ρεύματος κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, ενώ έχει τυλιχθεί στις φλόγες.
Σύμφωνα με μία μαρτυρία στους άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σημείο, το όχημα πήρε φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια σταμάτησε αριστερά όπου ακούμπησε στο στηθαίο, με αποτέλεσμα, πιθανότατα, να εγκλωβιστεί ο οδηγός και να βρει τραγικό θάνατο. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβαστικής, το οποίο έσβησε τη φωτιά, αλλά το όχημα, ήδη, είχε σχεδόν καταστραφεί και ο οδηγός είχε απανθρακωθεί.
Το όχημα εξετάζεται από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, προκειμένου να εξακριβωθεί τι προκάλεσε την πυρκαγιά και εάν πρόκειται για δολιοφθορά ή άλλη αιτία, ενώ την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.