Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Θρίλερ για την ταυτότητα του νεκρού οδηγού στην Αττική Οδό


Απανθρακωμένος ανασύρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, μάρκας Porsche Cayenne που κάτω από άγνωστες συνθήκες τυλίχτηκε στις
φλόγες επί της Αττικής Οδού.

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι το αυτοκίνητο ανήκει στην Ευαγγελία Συρίγου, σύζυγο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, κατηγορούμενου στην υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων. Σε περίπτωση που οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος, όπως θέλουν συγκλίνουσες πληροφορίες, εγείρονται ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν.

Η σύζυγος του Παναγιώτη Μαυρίκου φέρεται να αναγνώρισε προσωπικά του αντικείμενα. Εντούτοις, η ταυτότητα του θύματος θα γίνει γνωστή με βεβαιότητα μετά τη διενέργεια της νεκροψίας, αύριο Παρασκευή, καθώς είναι αδύνατη η αναγνώρισή του, δεδομένου ότι η σορός είναι απανθρακωμένη.

Την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ενώ από την αρχή επί τόπου έσπευσαν άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο δολιοφθοράς. Στις ανακρίσεις συμμετέχει επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αργότερα, το όχημα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να εξεταστεί εξονυχιστικά.

Ήδη για τον λόγο αυτό εξετάζονται οι κάμερες που καλύπτουν όλο το δίκτυο της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η μία κάμερα δείχνει το όχημα να κινείται κανονικά στην αριστερή λωρίδα, η επόμενη κάμερα όμως το δείχνει να «ξύνει» το στηθαίο ασφαλείας. Τρίτη κάμερα δείχνει το αυτοκίνητο να αναφλέγεται στο μπροστινό μέρος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του Παναγιώτη Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι η σύζυγός του εκδότη μετέβη για αναγνώριση στο ΚΑΤ, όπου μεταφέρθηκε η σορός του θύματος. Είπε ακόμη ότι λίγο πριν από την πυρκαγιά ο Παναγιώτης Μαυρίκος βρίσκονταν σε επαγγελματικό ραντεβού στο Μαρούσι. Επίσης επικαλέστηκε συνομιλία του με τον μηχανικό του αυτοκινήτου, ο οποίος φέρεται να του είπε ότι το πολυτελές αυτοκίνητο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και δεν δικαιολογείται μηχανική βλάβη που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Οι πυροσβέστες (εννέα άτομα με τρία οχήματα) που έφτασαν λίγο πριν τις 15:00 στο σημείο, στο 24,4 χλμ, μεταξύ των κόμβων Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης στο ρεύμα προς Ελευσίνα, έσβησαν την πυρκαγιά και τον απεγκλώβισαν απανθρακωμένο. Η σορός μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.

Οι αστυνομικοί ερευνούν αν η ανάφλεξη οφείλεται σε σύντομη πρόσκρουση στο στηθαίο ασφαλείας, αν υπήρξε κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα αλλά και αν θα μπορούσε το συμβάν να προέρχεται από δολιοφθορά. Ήδη για τον λόγο αυτό εξετάζονται οι κάμερες που καλύπτουν όλο το δίκτυο της Αττικής Οδού.

Το συμβάν έγινε στις 14.50 ανάμεσα στις εξόδους Ηράκλειο και Μεταμόρφωση στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στο ύψος του εμπορικού κέντρου «The Mall». Ο οδηγός στην προσπάθειά του να σταματήσει το αυτοκίνητο και να βγει από αυτό το κόλλησε στο τοιχίο και δυστυχώς εγκλωβίστηκε αφού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Πηγή; http://news.in.gr/