Στο άκουσμα του Εθνικού Υμνου, ο Πετρούνιας λύγισε |
31ους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο 26χρονος Ελληνας πρωταθλητής αποδείχθηκε συνεπής στο ραντεβού του με την Ιστορία, αφού για να πετύχει τον στόχο του χρειάστηκε να νικήσει και να αποκαθηλώσει, μέσα στο... σπίτι του, τον ολυμπιονίκη του Λονδίνου, τον Βραζιλιάνο Αρτουρ Ζανέτι, ο οποίος δοκίμασε τελευταίος, αλλά τελικά έμεινε δεύτερος με βαθμολογία 15.766.
Ετσι, η Ελλάδα πανηγύρισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιό της στο Ρίο, ύστερα από εκείνο της Αννας Κορακάκη (σκοποβολή), που είναι και το τρίτο χρυσό στην ιστορία της σύγχρονης ενόργανης γυμναστικής, μετά τον Ιωάννη Μελισσανίδη το 1996 στην Ατλάντα (έδαφος) και τον Δημοσθένη Ταμπάκο το 2004 στην Αθήνα.
Ο δε «σπεσιαλίστας των κρίκων» πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή του το μοναδικό χρυσό που του έλειπε για να συμπληρώσει ένα τρομερό triple crown, αφού είχε ήδη στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης (2015, 2016) και πρωταθλητής κόσμου (2015).
«Ναι ρε φίλε», κραύγασε ο Λευτέρης μόλις καρφώθηκε στο έδαφος. Ηταν ο μόνος από τους οκτώ φιναλίστ που έκανε την τέλεια προσγείωση, σε ένα πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6.800 στο οποίο πρόσθεσε άλλους 9.200 από τη μαγική εκτέλεσή του.
Επιχείρησε δεύτερος και από εκεί και πέρα, περίμενε με αγωνία να τελειώσουν τις προσπάθειές τους οι βασικοί του αντίπαλοι.
Τους παρακολούθησε τον έναν μετά τον άλλον να εκτελούν αγχωμένοι γιατί ήδη εκείνος είχε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη.
Αφού «ξεμπέρδεψε» με τον Κινέζο Λιου, ο οποίος είχε προκριθεί στον τελικό με την καλύτερη βαθμολογία, τον Γάλλο Πινέιρο και τον Ρώσο Ντένις Αμπλιαζίν που κατέκτησε το χάλκινο με 15.700 βαθμούς, απέμεινε η προσπάθεια του Βραζιλιάνου ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Αρτουρ Ζανέτι, που είχε τη θερμή συμπαράσταση της εξέδρας.
Τα δύο μικρά αλλά εξόφθαλμα λάθη που έκανε, έφεραν δεύτερο τον Βραζιλιάνο που συγκέντρωσε 15.766. Το ποιος ήταν ο τελικός νικητής, το κατάλαβε ακόμη και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον Ελληνα ολυμπιονίκη. Τον θυμόταν ως πρώτο λαμπαδηδρόμο και του είχε υποσχεθεί από την προηγουμένη ότι θα είναι εκεί για να δει τον αγώνα του.
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ
Στο άκουσμα του Εθνικού Υμνου, ο Πετρούνιας λύγισε. Φίλησε το χρυσό και το σήκωσε προς τον ουρανό για να το αφιερώσει στον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πέρυσι.
Ηταν εκείνος που τον πήγε να γραφτεί στο τμήμα Γυμναστικής του Πανιωνίου και τον παρακίνησε να ακολουθήσει αυτόν τον χρυσό δρόμο.
«Ναι ρε Ελλάδα. Σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύουμε ότι έχουμε ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει. Είναι πολύ όμορφο να ακούς τον Εθνικό Υμνο και να βλέπεις τον κόσμο να χορεύει με τον Ζορμπά. Αφιερώνω το χρυσό στον πατέρα μου, τον προπονητή μου (Δημήτρη Ράφτη) και την Ελλάδα», δήλωσε πανευτυχής ο Πετρούνιας, με το χρυσό μετάλλιο να λάμπει στο στήθος του.
«Δεν υπάρχει μυστικό, πέρα από τη δουλειά και την υπομονή. Χρειάζεται και τύχη γιατί ήταν σημαντικό ότι δεν είχα τραυματισμούς μετά το Πανευρωπαϊκό, οπότε προετοιμάστηκα όπως έπρεπε. Διαχειριστήκαμε τις δυνάμεις μας και τα καταφέραμε», συμπλήρωσε και έφυγε για να πάει να πέσει στην αγκαλιά της μητέρας του, που ήταν στην κερκίδα, μαζί με τους υπόλοιπους Ελληνες που παραληρούσαν από χαρά.
Αυτό ήταν συνολικά το 32ο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πηγή; http://www.efsyn.gr/