Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βασιλείου

Έφυγε τα ξημερώματα της Τετάρτης από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Γιώργος Βασιλείου έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο ηθοποιός το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει στο σπίτι του στη Σαλαμίνα έπειτα από πολύμηνη
νοσηλεία στο νοσοκομείο, όπου έδινε τον δικό του αγώνα να κρατηθεί στη ζωή.
Ο Γιώργος Βασιλείου από την πρώτη στιγμή είχε κάνει γνωστή την ασθένειά του και μας ενημέρωνε για την κατάσταση της υγείας του μέσα από τα social media
Λίγα λόγια για τον Γιώργο Βασιλείου:

Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε το 1950 στην πόλη της Λαμίας, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου, απ' όπου και αποφοίτησε με άριστα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε τη σύζυγό του Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής Σχολής Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε έπειτα από τέσσερα χρόνια και απέκτησε τα δύο παιδιά του, τη Βασίλη (1979) και την Ιουλιέττα (1988).

Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, μεταξύ των οποίων ο Θανάσης Βέγγος, η Ρένα Βλαχοπούλου κ.ά. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκασέτες και στην τηλεόραση, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο, τον οποίο αποκαλούσε δάσκαλο και ο οποίος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, όπως αυτόν του «Στάθη Θεοχάρη» της καθημερινής σειράς Καλημέρα Ζωή (26-11-1993 έως 31-3-2006).

Στις εκλογές του 2004 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τον Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρησή του στο κίνημα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και την απόφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β' Πειραιώς.

Ο Γιώργος Βασιλείου είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες. Επίσης, είχε δώσει τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές, ενώ είχε διδάξει στη δραματική σχολή της Τράγκα.

Πηγή: http://www.govastileto.gr/