Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Άρτα: Τρύγησε ενάμισι κιλό χασίς από τρία χασισόδεντρα

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για την παράνομη καλλιέργεια και έκαναν αιφνιδιαστική “επίσκεψη” στο σπίτι του 66χρονου, όπου βρήκαν τα
τρία χασισόδεντρα και αποξηραμένους κλώνους κάνναβης
Πλούσια συγκομιδή είχαν αποδώσει σε έναν 66χρονο Έλληνα τα τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους 3,70, 3,30 και 3,10 μέτρων που καλλιεργούσε στην αυλή της κατοικίας του σε τοπική κοινότητα του Δήμου Αρταίων, όπου συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Άρτας μετά από στοχευμένη έρευνα.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για την παράνομη καλλιέργεια και έκαναν αιφνιδιαστική “επίσκεψη” στο σπίτι του 66χρονου, όπου βρήκαν τα τρία χασισόδεντρα και αποξηραμένους κλώνους κάνναβης βάρους ενός κιλού και 500 γραμμαρίων, ενώ κατέσχεσαν ακόμη ένα κουτί με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 17,86 γραμμαρίων και έναν πλαστικό τρίφτη με υπολείμματα χασίς. Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

*** Τρία δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν ένας 47χρονος Έλληνας και ένας 24χρονος αλλοδαπός στο αγρόκτημα που διατηρεί ο πρώτος σε ένα χωριό του Δήμου Ηγουμενίτσας. Εκεί τους εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και τους συνέλαβαν. Τα ύψους ενός ως 1,50 μέτρου δενδρύλλια τα οποία ήταν φυτεμένα σε δύο γλάστρες κατασχέθηκαν, ενώ στο σπίτι του 24χρονου βρέθηκαν ακατέργαστη βάρους 70,7 γραμμαρίων, ένας πλαστικός τρίφτης και ένα γυάλινο δοχείο με υπολείμματα χασίς. Οι δυο άνδρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας κατηγορούμενοι για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Πηγή: https://www.protothema.gr