Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Η ΑΒΑΞ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ αναλαμβάνει το flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης

 

Η κοινοπραξία ΑΒΑΞ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ θα αναλάβει το flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης. Ο

νέος υπέργειος άξονας είναι το πρώτο οδικό έργο-ΣΔΙΤ που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και ένα από τα πρώτα στην Ελλάδα.

Μετά την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ανακοίνωσε πως ο Προσωρινός Ανάδοχος από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το οδικό έργο μέσω ΣΔΙΤ «Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης» (FlyOver), προϋπολογισμού 373 εκ. ευρώ, είναι η ΈΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΒΑΞ Α.Ε. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

Επόμενο βήμα είναι η συμβασιοποίηση του έργου και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών μέχρι το τέλος του έτους. Να θυμίσουμε εκτός από την ΑΒΑΞ-Μυτιληναίος, στον διαγωνισμό για το flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης κατέβηκαν επίσης και οι: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Η Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης (FlyOver), θα είναι ένας νέος, υπερσύγχρονος εναέριος αυτοκινητόδρομος που θα εξασφαλίσει οριστική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης καθώς θα κάνει τις μετακινήσεις πιο γρήγορες και ασφαλείς, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.


Πηγή: Συνέχεια στο   www.ypodomes.com