Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Μπάγερν - Πόρτο 6-1




Η Μπάγερν διέλυσε την Πόρτο στο Μόναχο, καθώς πέτυχε 5 γκολ στο ημίχρονο και επικράτησε με 6-1, έτσι είναι στους "4" της Ευρώπης για 4η σερί χρονιά, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά


Ηττα στο "Ντραγκάο" (3-1) θύμωσε την Μπάγερν και διέλυσε την Πόρτο στο Μόναχο, καθώς πέτυχε 5 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τελικά επικράτησε με 6-1, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.
Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Βαυαρών που για 4η συνεχόμενη χρονιά φτάνουν στους "4" της Ευρώπης, ενώ γενικά θα παίξουν στα ημιτελικά για 17η φορά.
Η Πόρτο από την άλλη δεν κατάφερε να φτάσει στους "4" για 4η φορά και πρώτη από το 2004, όταν και είχε κατακτήσει το τρόπαιο στον τελικό με τη Μονακό.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ήττα της Πόρτο, μαζί με αυτή του 1978, επίσης με 1-6 από την ΑΕΚ, ενώ η Μπάγερν φέτος είχε πετύχει 7 γκολ δύο φορές, σε Ρόμα και Σαχτάρ!

Μπάγερν - Πόρτο 6-1


Σκόρερς: 14' Τιάγκο Αλκάνταρα, 22' Τζερόμ Μπόατενγκ, 27' και 40' Λεβαντόβσκι, 36' Τόμας Μίλερ, 88' Τσάμπι Αλόνσο / 73' Τζάκσον Μαρτίνες
Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο
Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)
Το γρήγορο γκολ που έψαχνε η Μπάγερν ήρθε, καθώς μπορεί ο Λεβαντόβσκι να είχε δοκάρι στο 10', όμως στο 14' ο Τιάγκο Αλκάνταρα άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από την σέντρα του Μπερνάτ από αριστερά.
Οι Βαυαροί πίεζαν αφόρητα και τελικά το 2-0 ήρθε μόλις στο 28' με νέα κεφαλιά, αυτήν την φορά από τον Τζερόμ Μπόατενγκ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά από τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Χόλγκερ Μπάντστουμπερ.
Το 3-0 ήρθε και πάλι με κεφαλιά και τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι δράστη στο 27', έπειτα από την σέντρα του Λαμ από δεξιά και την ασίστ στην κίνηση από τον Τόμας Μίλερ. Ο τελευταίος στο 36' έκανε το 4-0, με αρκετή τύχη, καθώς το σουτ του κόντρα στον Μάρτινς Ίντι, άλλαξε η μπάλα πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Φαμπιάνο, ενώ το 5-0 ήρθε με το δεύτερο γκολ του Λεβαντόβσκι στο 40'.
Ο Τζάκσον Μαρτίνες στο 73' σκόραρε για 7η φορά φέτος και μείωσε σε 5-1, με τους "δράκους" να ψάχνουν για άλλα δύο γκολ έτσι ώστε να... κλέψουν την πρόκριση.
Στο 77' μάλιστα το Μόναχο... καρδιοχτύπησε, καθώς ο Κολομβιανός στράικερ έχασε σπουδαία ευκαιρία. Πίεσαν λίγο οι Πορτογάλοι, άλλα όλα τελείωσαν στο 87' που αποβλήθηκε ο Ιβάν Μαρκάνο, ενώ από το φάουλ που έκανε ο Τσάμπι Αλόνσο με απευθείας εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό 6-1.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια (72' Ρόντε), Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα (90' Ντάντε), Τόμας Μίλερ, Γκέτσε (86' Βάιζερ), Λεβαντόβσκι.
ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντιέγκο Ρέγες (33' Ρικάρντο Περέιρα), Μάικον, Μαρκάνο, Μάρτινς Ίντι, Καζεμίρο, Έκτορ Ερέρα, Όλιβερ Τόρες, Κουαρέσμα (46' Ρούμπεν Νέβες), Μπραχιμί (67' Εβάντρο), Τζάκσον Μαρτίνες.
*κόκκινη 87' Μαρκάνο