Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τήρηση της συμφωνίας του Eurogroup και επίλυση του προβλήματος ρευστότητας ζήτησε από τη Μέρκελ ο Τσίπρας

 Τήρηση της συμφωνίας του Eurogroup και επίλυση του προβλήματος ρευστότητας ζήτησε από τη Μέρκελ ο Τσίπρας - Media
Αποτίμηση της προόδου που έχει σημειωθεί μετά τη συνάντηση του Βερολίνου και η πρόοδος στο Βrussels Group βρέθηκαν στο επίκεντρο της νέας συνάντησης του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ σήμερα στις Βρυξέλλες, όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές.


Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι κατά τη συνάντηση υπήρξε σύγκλιση απόψεων.
Συγκεκριμένα, τα σημεία σύγκλισης κατά τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ αφορούν σε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% για το 2015, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Εσόδων σε Ανεξάρτητη Αρχή και στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.
Η Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγη ώρα, και λίγο μετά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ...
Οι πηγές σημείωναν ότι η ελληνική πλευρά ζητά να τηρηθεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να υπογραφεί έως τα τέλη Απριλίου αναγνωρίζοντας πως υπάρχει ένα πρόβλημα βραχυπρόθεσμης ρευστότητας που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Τέλος, οι κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι παραμένουν οι κόκκινες γραμμές της Αθήνας και αφορούν κυρίως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και ο ΦΠΑ.