Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Σταθάκης: Η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου θα πληρωθεί

“H επίτευξη της συμφωνίας είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα”, τονίζει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, σημειώνοντας ότι “σε αντίθετη περίπτωση, κυρίως η Ελλάδα, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπουν σε
αχαρτογράφητα νερά που κανείς δεν επιθυμεί”.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρει πως η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου θα πληρωθεί, τονίζοντας πως “η χώρα εκπληρώνει την εξυπηρέτηση των εξωτερικών δανείων της με εσωτερικούς πόρους εδώ, και ένα ολόκληρο χρόνο -το ίδιο θα γίνει και αυτή την φορά”, και μιλά για αύξηση 1 δισ. των εσόδων του ΦΠΑ η οποία “μπορεί να είναι και αναδιανεμητική”.

Επίσης, κάνει λόγο για ενιαία συμφωνία που θα αφορά στο σύνολο των μέτρων για το 2015 και το 2016, καθώς και τον τρόπο που θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό σε συνδυασμό με το θέμα του χρέους. Τονίζει πως “σε καμία περίπτωση δεν θα προβλέπει νέο δάνειο, ούτε νέο μνημόνιο -θα είναι μια συμφωνία χωρίς νέα συνθήκη και νέα υφεσιακά μέτρα” και αναγνωρίζει ότι “το βασικό στοιχείο για την αποφυγή νέας δανειακής σύμβασης είναι η ρύθμιση του χρέους με τρόπο που να απομειώνει τις δανειακές ανάγκες, ειδικά για την περίοδο 2015-2022 και να το καθιστά μεσοπρόθεσμα βιώσιμο”.
Πηγή; http://www.news.gr/