Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ένα ακόμη βήμα» προς τη συμφωνία αναμένει στο Eurogroup ο Γ.Βαρουφάκης

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Θετικές εξελίξεις, χωρίς όμως να μιλά για συμφωνία, αναμένει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης από το Εurogroup της Δευτέρας, εναρμονιζόμενος με το μήνυμα που στέλνουν οι Βρυξέλλες ως προς τι προσδοκάται στις 11 Μαΐου. 

Όπως δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με τον Επίτροπο Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, στο προσεχές Eurogroup αναμένει την καταγραφή της προόδου που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών.

Η συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τον Π.Μοσκοβισί στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Σχετικά με τη συνάντηση με το Γάλλο Επίτροπο, ο Γ.Βαρουφάκης τόνισε πως είχαν «μακρά και εποικοδομητική συνομιλία που ανοίγει το δρόμο για μια επιτυχή συνεδρίαση του Eurogrοup της 11ης Μαΐου».

Ο Γ.Βαρουφάκης ανέφερε ότι σκοπός του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας είναι η καταγραφή του κοινού τόπου που επετεύχθη σε επίπεδο Brussels Group, κατά τις συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Όπως επεσήμανε, η μεγάλη πρόοδος που έχει σημειωθεί πρέπει να σταθεροποιηθεί και να οδηγήσει με γρήγορες και επιτυχείς κινήσεις στην κατεύθυνση της «γεφύρωσης του χάσματος που απομένει».

Συνεχίζοντας, ο Γ.Βαρουφάκης τόνισε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εκείνες διευθετήσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων, ούτως ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, να δοθεί νέα ώθηση στις επενδύσεις, να κινηθεί η οικονομία και κυρίως να προωθηθεί το πακέτο οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίο για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη.

Ο Γ.Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο Eurogroup της 11ης Μαΐου θα γίνει «εποικοδομητική συζήτηση» για την Ελλάδα και θα επιβεβαιωθεί η πρόοδος που επιτεύχθηκε.

«Αυτό θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της συνολικής συμφωνίας», κατέληξε ο Έλληνας υπουργός.

Από την πλευρά του ο Π.Μοσκοβισί αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Γ.Βαρουφάκη με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, επισημαίνοντας ότι τα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν η «ουσιαστική πρόοδος» του Brussels Group και «η προετοιμασία ενός χρήσιμου Eurogroup της 11ης Μαΐου».

«Συνάντησα τον Γιάνη Βαρουφάκη για την ουσιαστική πρόοδο στο BG και την προετοιμασία ενός χρήσιμου Eurogroup, την Δευτέρα.» αναφέρεται στο tweet.
Πηγή: http://news.in.gr/