Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

«Μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος»

Ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής
Στη σύνοδο κορυφής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό: «The game is over» (σ.σ. «το παιχνίδι τελείωσε»), για να λάβει την απάντηση του
Αλέξη Τσίπρα:

«Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους, 3 εκατ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι. Να μην υποτιμάτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος»

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας τού τόνισε ότι έχει «καταθέσει προτάσεις» και πως «οι προτάσεις δυστυχώς των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ» και του επισήμανε ότι «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα».

«Είμαι αποφασισμένος», συνέχισε, «για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων, ενοποίηση ταμείων». Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.

«Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
Πηγή: http://www.efsyn.gr/