Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η μικρή... κυβίστηση του Σουλτς

«Δεν θέλω Grexit, δεν ζήτησα να παραιτηθεί ο Τσίπρας»
«Δεν ζήτησα ποτέ την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα» λέει τώρα ο Μάρτιν Σουλτς, ο σοσιαλδημοκράτης που την περασμένη εβδομάδα απαιτούσε κυβέρνηση τεχνοκρατών και τέλος στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ.


Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είπε την Τρίτη ότι «όσοι θέλουν να διχάσουν την Ευρωζώνη κάνουν λάθος», ενώ, τόνισε ότι «Το Grexit δεν πρέπει να είναι στόχος μας». Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που την Κυριακή το πρωί  κι ενώ οι κάλπες του δημοψηφίσματος ήταν ανοικτές δήλωσε ότι εάν βγει «όχι» η Ελλάδα θα πρέπει να εισάγει άλλο νόμισμα.

«Η αντιπαράθεση δεν είναι λύση. Ελπίζουμε να συγκεραστούν οι προτάσεις των δύο πλευρών, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα.

«Περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Το μπαλάκι είναι στην άλλη πλευρά», ανέφερε ο κ. Σουλτς και πρόσθεσε: «Υποθέτω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλει προτάσεις και θα πρέπει να διαπραγματευτούμε με την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι αποδεκτό ένα Grexit».
Πηγή: http://www.efsyn.gr/