Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Βιώσιμη λύση για την Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με στόχο να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία για την Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, διεμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους λίγη ώρα έπειτα από την ολοκλήρωση της νέας Συνόδου Κορυφής για την χώρα μας, στις Βρυξέλλες.

Ολόκληρη η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού:



«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο Κορυφής τις ελληνικές προτάσεις έτσι όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Βασική κατεύθυνση μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.
Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο τη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ περιλαμβάνει ως αντάλλαγμα την δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, ένα ισχυρό επενδυτικό πακέτο για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα κυρίως της ανεργίας καθώς και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους.
Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα, η διαδικασία θα είναι ταχύτατη, ξεκινάει από τις επόμενες ώρες με στόχο να καταλήξουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας το αργότερο. Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια της έχοντας ισχυρό όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ήταν σαφής, τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας για βιώσιμη συμφωνία που θα τελειώνει τη συζήτηση για Grexit μια και καλή και θα δίνει προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση. Είμαι χαρούμενος να πω ότι στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου συνειδητοποιώ ότι όλοι κατανοούν ότι δεν έχουμε ένα ελληνικό πρόβλημα αλλά ένα ευρωπαϊκό που καλούμαστε όλοι μαζί με ευθύνη να δώσουμε λύση».
Πηγή: http://www.imerisia.gr/