Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Γιατί θα χάσουν τον ύπνο τους όσοι Έλληνες έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό;

Πως σκέπτεται να κινηθεί ο ESM για την επιβίωση και την μετεξέλιξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος…
Σκωτσέζικο ντους (προ)ετοιμάζεται για όλους όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και ειδικότερα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Κι αυτό γιατί φυσικά ο Ντράγκι και ο Ρέγκλινγκ κάθε
άλλο παρά κουτόχορτο τρώνε… σύμφωνα με το mikrometoxos.gr.

Εμείς οι Ελλην-άρες λοιπόν που δημιουργήσαμε την ΦΟΥΣΚΑ του 1999, εμείς οι Έλληνες που αργότερα δημιουργήσαμε την ακόμη μεγαλύτερη ΦΟΥΣΚΑ των ΑΚΙΝΗΤΩΝ, τώρα τελευταία (περίοδος 2012-2015) τραβήξαμε όλα τα λεφτά μας από τις ελληνικές τράπεζες και τα στέλναμε στο εξωτερικό.

Βάζαμε δηλαδή οι ίδιοι μπουρλότο στην οικονομία της πατρίδας μας, βγάζαμε δηλαδή τα ίδια μας τα μάτια. Με λεφτά μάλιστα που είχαμε βγάλει (κυρίως) καταχρηστικά εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, κοινωνίας, του κράτους.

Αρκεί μόνον η αναφορά- υπενθύμιση των εκάστοτε δηλουμένων εισοδημάτων επί 10ετιών στις φορολογικές δηλώσεις που δεν ξεπερνούσαν τα 10 χιλ. ευρώ ετησίως (!!!) εκ μέρους των ελευθέρων επαγγελματιών μας (ιατρών, δικηγόρων, πολιτικών μηχανικών κλπ).

Προσθέστε τώρα τις μίζες, τις ρεμούλες, τις κομπίνες εις βάρος κάθε ιερού και όσιου με την συνδρομή (φυσικά με το αζημίωτο) δημοσίων λειτουργών που θησαύρισαν κι αυτοί με την σειρά τους και κάντε… σούμα.

ΑΥΤΟ όμως που δεν ξέρουν όλοι αυτοί και τους το απακαλύπτουμε είναι το εξής:

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), είναι ο βασικός μέτοχος των 4 συστημικών τραπεζών με δάνεια που έλαβε από τον ESM, με τις τραπεζικές αυτές μετοχές να έχουν δοθεί ως Collateral. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΕLA.

Σε περίπτωση εκτάκτου γεγονότος ο ESM μπορεί να ΠΑΓΩΣΕΙ σε πρώτη φάση όλους τους λογαριασμούς των ελλήνων καταθετών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες!

Οι ξένοι ταυτόχρονα γνωρίζουν ότι δεν συμφέρει να γίνει BAIL-IN στις ελληνικές εγχώριες καταθέσεις, γιατί κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε κι άλλο την κεφαλαιακή βάση των Συστημικών τραπεζών που έχει κτυπήσει άλλωστε ”κόκκινο”. Δεν θα υπήρχε καμία μελλοντικά προοπτική ανάνηψης τους…

Γι αυτό οι του ESM έχουν προκρίνει ως βέλτιστη λύση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα το κούρεμα των λογαριασμών των ελλήνων καταθετών σε ευρωπαϊκές τράπεζες (Deutsche Bank, UBS, Societe Generale, etc etc…), λογαριασμών τους οποίους τροφοδότησαν με τις συνεχείς μεταφορές κεφαλαίων τα τελευταία χρόνια.

Πλανώνται λοιπόν πλάνην οικτράν όσοι… περνιούνται για έξυπνοι και οι οποίοι σύντομα θα χάσουν και τον ύπνο τους συν τοις άλλοις…

Με το PLAN να κάνει λόγο για έκτακτη φορολόγηση (ευγενική έκφραση… κουρέματος) ενός ποσοστού 20 με 30%, που θα μεταφράζεται σε 24 μίνιμουμ και 36 μάξιμουμ δισ. ευρώ***, με βάση τα περίπου 100-120 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι “φυγαδεύτηκαν”.

Εκτός όμως της φορολόγησης των “ΞΕΝΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ” οι του ESM θα προτείνουν την έκδοση ΕΙΔΙΚΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ προς όλους τους Έλληνες καταθέτες.

Θα είναι 5ετούς διαρκείας +2 έτη παράτασης και θα έχουν coupon 2% ετησίως που θα είναι το “δωράκι” των καταθετών.

Τα 24 με 36 δισ. ευρώ*** τώρα με την σειρά τους θα δοθούν στο Κράτος για να τα χρησιμοποιήσει στην απαιτούμενη ανακεφαλαίωση των Συστημικών τραπεζών.

Το ΙΕΡΑΤΕΙΟ του ESM γνωρίζει πολύ καλά ότι με αυτή την διαδικασία και δεν θα απομειωθούν οι εγχώριες καταθέσεις, αλλά και θα ενδυναμώσουν λογιστικά τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ των Συστημικών τραπεζών.

ΥΓ1: ΑΛΛΩΣΤΕ, αυτό είναι και το πλέον αποδεκτό κοινωνικά PLAN.

ΥΓ2: Το πρόγραμμα που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση απευθύνεται προς τον ΕSM… Γιατί αυτός είναι το… Αφεντικό..
Πηγή: mikrometoxos.gr