Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ: «Πιστεύω στους Ελληνες και στην ψυχή τους, θα τα καταφέρετε»

O πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, έχει επιστρέψει στον κόσμο της δράσης για να υπενθυμίσει στο κοινό τις ένδοξες στιγμές δράσης της δεκαετίας του 1980. Στα 67 του
χρόνια πρωταγωνιστεί στον πέμπτο «Εξολοθρευτής: Γένεσις», σε σκηνοθεσία Άλαν Τέϊλορ, που κυκλοφορεί ήδη στις ελληνικές αίθουσες.

Ο Σβαρτσενέγκερ επανέρχεται στο ρόλο του Τ-800, και στο πλάι του βρίσκονται οι πρωτοεμφανιζόμενοι Εμίλια Κλαρκ, Τζέϊσον Κλαρκ, Τζάϊ Κούρτνεϊ, Ντάγιο Οκενίγι, Κούρτνεϊ Βανς, Ματ Σμιθ, Μπιουνγκ-Χαν Λη και Τζόναθαν Σίμονς.

Με αφορμή τη νέα του ταινία, έπλεξε το ελληνικό εγκώμιο αναφέροντας στη συνέντευξή του στο περιοδικό People Greece: «Από μικρός είχα ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα, στους αρχαίους μύθους και ήρωες. Για εμάς, που έχουμε ασχοληθεί με το body building, η αρχαία Ελλάδα είναι πάντα στο επίκεντρο, νιώθουμε σαν συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων και για αυτό το λόγο αγαπώ ιδιαιτέρως τον Ηρακλή. Είμαι πολύ στενοχωρημένος για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς πολιτισμοί και λαοί με τεράστια ιστορία αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Πιστεύω στους Έλληνες και στην ψυχή τους. Θα τα καταφέρετε».

Εκφράζοντας την κατανόησή του προς το ελληνικό ζήτημα, αλλά και το θαυμασμό του για την ιστορία σημείωσε ακόμη: «Θα ήθελα να ήμουν έστω και μια μύγα στην αρχαία Ελλάδα, όταν έχτιζαν την Ακρόπολη».