Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Αμετακίνητοι οι εργαζόμενοι του Athens Ledra

Χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα έληξε η τριμερής συνάντησης του υπουργείου Εργασίας, της εταιρείας και των
εργαζομένων του Athens Ledra μία βδομάδα μετά το λουκέτο.

Στόχος φέρεται να είναι το ξενοδοχείο να βγει στο σφυρί μέχρι τις 13 Ιουλίου με τιμή εκκίνησης τα 48 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε δικηγόρος που εκπροσώπησε τους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όμως, οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου και την παραμονή τους στις θέσεις τους με πλήρη δικαιώματα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα στο χώρο του Athens Ledra, οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο την Πέμπτη στις 15:00 και ζήτησαν από την κυβέρνηση να παρέμβει.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ζητώντας τα δεδουλευμένα τους που αγγίζουν τους τρεις μήνες, καθώς είναι απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου.

Το ξενοδοχείο έχει συσσωρευμένα χρέη που αγγίζουν τα 40 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων άνω των 30 εκατ. είναι προς την ALPHA ΒΑΝΚ .

Θυμίζουμε ότι η διοίκηση του Athens Ledra τους προέτρεψε να ζητήσουν την τυπική απόλυσή τους και να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους από τη νέα ιδιοκτησία.

Το 2012 το περιοδικό «GreekRich List» εκτιμούσε συντηρητικά την περιουσία του κοντά στα 450 εκατ. ευρώ, αλλά η συνέχεια δεν υπήρξε ρόδινη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Πηγή; http://www.efsyn.gr/