Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που λήστευε ιδιοκτήτες καταστημάτων και πεζούς

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές και ένοπλες ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και πεζών στη Δυτική Αττική και στην Κόρινθο, εξαρθρώθηκε από την
αστυνομία. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σε καταυλισμούς, στα Μέγαρα και στη Μάνδρα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, τέσσερις Ρομά, ηλικίας από 15 έως 23 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας και της διακεκριμένης κλοπής, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας προέβαιναν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών και ένοπλων ληστειών σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων (κοσμηματοπωλεία και πρατήρια υγρών καυσίμων, μεταξύ άλλων, καθώς και σε βάρος πεζών.

Ειδικότερα, οι δράστες, χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εντόπιζαν μεταμεσονύκτιες ώρες καταστήματα, και αφού τα παραβίαζαν, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, προϊόντα, συσκευές και άλλα αντικείμενα. Στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί, ασκούσαν βία ή απειλούσαν με όπλο τα άτομα που τους αντιλαμβάνονταν, προκειμένου να διευκολύνουν την διαφυγή τους.

Παράλληλα, τα μέλη της σπείρας, προέβαιναν και σε ληστείες σε βάρος πεζών με την απειλή όπλων και μαχαιριών, ενώ κατά τη διαφυγή τους, εγκατέλειπαν τα οχήματα τους και κατέφευγαν εντός του καταυλισμού διαμονής τους.

Έπειτα από κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσεως και κινητά τηλέφωνα, ενώ εξιχνιάστηκαν 63 κλοπές και 7 ληστείες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

πηγή; http://www.kathimerini.gr/