Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Οδικός Άξονας Αθαμανίου – Θεοδωριάνων: Προκηρύχθηκε η δημοπράτηση

Προκηρύχθηκε η δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας παράκαμψης Αθαμανίου και Οδικός Άξονας Αθαμανίου – Θεοδωριάνων» που αποτελούσε χρόνιο και διαρκές
αίτημα της τοπικής κοινωνίας  του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Άρτας.

Το κείμενο της προκήρυξης έχει ήδη αποσταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  βάζοντας σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο, για το οποίο υπήρξε συστηματική και συλλογική συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διά του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Δέδε με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη, τον Βουλευτή Άρτας κ. Βασίλη Τσίρκα και με την ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προηγήθηκε μάλιστα σύναψη προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Δέδε και το Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνο Γαρνέλη.

Με τις συντονισμένες προσπάθειες της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Δήμου προωθήθηκαν τάχιστα οι αναγκαίες διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου με τις μελέτες να εκπονούνται μέσα σε σύντομο χρόνο, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ένα έργο που βγάζει από την απομόνωση τους ορεινούς οικισμούς των Κεντρικών Τζουμέρκων, δίνει ανάσα ανάπτυξης στην περιοχή και βάζει οριστικό τέλος στις συνθήκες επισφαλούς οδήγησης.

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη πραγματοποιήθηκε ήδη έγκριση δέσμευσης ποσού 8.849.000 ευρώ για την κατασκευή του έργου.  Ως ημερομηνία κατάθεσης των οικονομικών προσφορών ορίστηκε η 27η Αυγούστου 2018. Ειδικότερα και σύμφωνα με το κείμενο της προκήρυξης δημοπράτησης,  το έργο αφορά στη βελτίωση και την άρση επικινδυνότητας της οδικής σύνδεσης που περιλαμβάνει την παράκαμψη Αθαμανίου και το οδικό τμήμα που συνδέει τον οικισμό Αθαμανίου με τον οικισμό των Θεοδωριάνων μήκους 14,8 χιλιομέτρων. Το οδικό δίκτυο δηλαδή, που εξυπηρετεί την τοπική κυκλοφορία και την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και προπαντός, των κοινοτήτων που θα συνδέει.

Σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή του έργου τα προς κατασκευή έργα συνίστανται στα παρακάτω:

·Κατασκευή του ισόπεδου κόμβου στη συμβολή της παράκαμψης Αθαμανίου με την Εθνική Οδό ΄Αρτας -Τρικάλων

·Ολοκλήρωση της παράκαμψης Αθαμανίου 2,8 χιλιομέτρων

·Αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης στο τμήμα της παράκαμψης Αθαμανίου

·Βελτίωση και αποκατάσταση αστοχιών του οδικού τμήματος Αθαμανίου –Θεοδωριάνων μήκους 12 χιλιομέτρων

Τέλος, σημειώνεται ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών, έχει αναλάβει  πέραν της χρηματοδότησης και τη διαχείριση των διαδικασιών της εκτέλεσης του έργου.

Πηγή: http://www.epirusnews.eu