Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

1.970 νεκροί σε 24 ώρες στις ΗΠΑ

AP Photo/Alex Brandon
Τραμπ κατά ΠΟΥ
Η δραματική κατάσταση στις ΗΠΑ δε μοιάζει να ανησυχεί όσo θα έπρεπε τον
Αμερικανό πρόεδρο που επέδειξε ένα ακόμη προκλητικό δείγμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται την πολιτική κατηγορώντας τον ΠΟΥ ότι ασχολείται... πολύ με την Κίνα και απειλώντας να σταματήσει τη χρηματοδότηση του οργανισμού από τη χώρα του.

Μετά από μία σειρά διαδικτυακών επιθέσεων προς τον Οργανισμό, ο Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου για την πανδημία, δήλωσε ότι σκέφτεται να αναστείλει την καταβολή των ποσών που προορίζονταν για τον ΠΟΥ, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Προχώρησε, μάλιστα, σε ένα απίστευτο παραλήρημα, αναφέροντας ότι «είναι πολύ επικεντρωμένοι στην Κίνα, ενώ χρηματοδοτούνται κυρίως από τις ΗΠΑ. Θα εξετάσουμε το ζήτημα» και προσθέτοντας «τα έκαναν θάλασσα. Δεν ήθελαν κλειστά σύνορα, έλεγαν ότι είναι λάθος. Χαρακτήριζαν λάθος την κάθε μας κίνηση».

Ο Ντ. Τραμπ δήλωσε επίσης ότι η Αμερική «συνεχίζει να κάνει περισσότερα τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο» εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο τα «περισσότερα κρούσματα» και άφησε αιχμές για άλλες χώρες λέγοντας : «Γνωρίζω (...) ότι ορισμένες χώρες που έχουν μεγάλο πληθυσμό έχουν πολλά περισσότερα κρούσματα από ό,τι εμείς, αλλά δεν τα δηλώνουν».

Στο επίκεντρο της πανδημίας η Νέα Υόρκη
Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδα, στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι, παρά τα μέτρα περιορισμού του πληθυσμού που τίθενται προοδευτικά σε ισχύ στη μια πολιτεία πίσω από την άλλη.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί την εστία της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια, με σχεδόν 5.500 νεκρούς και 140.000 ασθενείς, στη μεγάλη πλειονότητά τους στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Πηγή: www.efsyn.gr