Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Νίκος Ανδρουλάκης: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ


Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιβεβαίωσε, τελικά, τα προγνωστικά! Επιβλήθηκε του

Γιώργου Παπανδρέου και στο δεύτερο γύρο και πλέον αναλαμβάνει τα ηνία του Κινήματος Αλλαγής. Ο 42χρονος ευρωβουλευτής καλείται να δώσει στο κόμμα μια νέα πνοή αλλά και να κάνει ξανά το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας. 


ΚΙΝΑΛ: Ποιος είναι ο έκτος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ποιος όμως είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης; Θεωρείται γέννημα θρέμμα του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια ξεκινά την ενασχόλησή του με τα κοινά, υπό την ομπρέλα τότε της ΠΑΣΠ. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης λειτουργεί ουσιαστικά ως το έναυσμά για να ανελιχτεί σταδιακά εντός του κόμματος. Ειδικότερα, το 1997, κατά τη διάρκεια των σπουδών του εκλέγεται γραμματέας της στην Ξάνθη και παράλληλα γνωρίζει αρκετούς από τους «συντρόφους» του, οι οποίοι πλέον αποτελούν τον σταθερό πυρήνα των συνεργατών. Αυτό όμως είναι το πρώτο βήμα. Ακολούθως το 2001, σε ηλικία μόλις 22 ετών, εκλέγεται μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.


Δύο χρόνια αργότερα και αφού έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα πολιτικό εκτόπισμα, σε εσωκομματικό επίπεδο, καταφέρνει να εκλεγεί Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Και μάλιστα το πετυχαίνει με σαρωτικά ποσοστά, λαμβάνοντας 109 ψήφους σε σύνολο 168 ψήφων! Τότε ήταν μόλις 34 ετών. Ουσιαστικά εκείνο ήταν το κομβικό σημείο για τον ίδιο καθώς απέκτησε ισχυρό εσωκομματικό έρεισμα, με πολλούς να τον «αναγάγουν» στον επόμενο αρχηγό.Ωστόσο, εκείνος επιλέγει μια διαφορετική πορεία, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Στις 30 Μαρτίου του 2014, περίοδο όπου το ΠΑΣΟΚ, είχε μετονομαστεί σε «Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη» (και βρισκόταν σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά) αποφασίζει να διεκδικήσει μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιό. Και όντως τα καταφέρνει καθώς εξελέγην δεύτερος, μολονότι είχε ταλαιπωρηθεί από ένα ζήτημα υγείας.


Μολονότι βρισκόταν στις Βρυξέλλες δεν σταμάτησε να παρακολουθεί τα εσωκομματικά και έτσι τον Νοέμβριο του 2017 θέτει υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης. Η Φώφη Γεννηματά τον κέρδισε με ποσοστό 56,75%, δηλαδή στο νήμα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Τον Μάιο του 2019 επανεξελέγη ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνοντας 180.822 ψήφους και πλέον δύο χρόνια αργότερα κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, το οποίο υπηρετεί από τα φοιτητικά του χρόνια.


Πηγή: www.ethnos.gr