Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Άκτιο – Αμβρακία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 29/5 λόγω εργασιών

 

Απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας, Δημήτρη Γαλαζούλα, περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο – Αμβρακία, από την χ/θ 31+500 έως την χ/θ 48+940, για την εκτέλεση εργασιών κατασκευής αντιολισθηρού τάπητα, στα πλαίσια κατασκευής του έργου: «Υπολειπόμενες εργασίες για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Προβλέπει:


Τον αποκλεισμό, του δεξιού κλάδου εισόδου, του κυκλικού κόμβου Κ8 στην χ/θ 31+500, του τμήματος του νέου αυτοκινητοδρόμου σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με τον Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου (παράκαμψη Αμφιλοχίας) και την διακοπή  της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων με κατεύθυνση από Βόνιτσα προς Ιόνια Οδό για την εκτέλεση εργασιών κατασκευής αντιολισθηρού τάπητα και διαγράμμισης του οδοστρώματος.
Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Βόνιτσα προς Ιόνια Οδό θα διεξάγεται μέσω των υφιστάμενων Εθνικών Οδών Αμφιλοχίας – Λευκάδας και Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 29.05.2023 έως την Παρασκευή 16.06.2023.
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, με αποκλειστική ευθύνη της αναδόχου εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.»:

α. Να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ακώλυτη και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 9 του Κ.Ο.Κ. εργοταξιακή σήμανση, σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/ΟΙΚ/502 από 9/7/2003 απόφαση Υφ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (τεχνική προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων οδικών έργων) και την υπ’ αριθ. (4) σχετική εγκεκριμένη μελέτη σήμανσης του έργου.
β. Μόνιμη υφιστάμενη σήμανση η οποία έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν που προτείνεται θα πρέπει είτε να απομακρυνθεί, είτε να καλυφθεί.

γ. Πριν την εφαρμογή των ανωτέρω προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ενημερώνεται έγκαιρα ο αρμόδιος Δήμος και το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ. Κατούνας ή Α.Τ. Αμφιλοχίας).

Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και ισχύουν σήμερα. Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου, ανατίθεται στο Α.Τ. Αμφιλοχίας και το Α.Τ. Κατούνας, κατά τόπο αρμοδιότητας.