Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μούρτης

Πέθανε τη Δευτέρα ξαφνικά ο δημοσιογράφος Βασίλης Μούρτης.

Γεννημένος το 1953 στην Αμφιλοχία, ο Βασίλης Μούρτης μπαίνει από νωρίς στον επαγγελματικό στίβο, έχοντας χάσει στην εφηβεία τον πατέρα του.


Σπούδασε στη Σιβιτανίδειο και εργάστηκε αρχικά ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Αγωνιστής και Εξόρμηση. Το 1982 εντάσσεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αργότερα συνεργάζεται και με την ΕΡΤ3, ενώ τα τελευταία χρόνια δημιούργησε δική του ενημερωτική πύλη. Ο Βασίλης Μούρτης υπήρξε έγκυρος συντάκτης, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια κάλυπτε το πολιτικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ.

Ο Βασίλης Μούρτης αφήνει πίσω του δύο παιδιά, τον Θοδωρή και τη Νεφέλη.

Η κηδεία του αναμένεται να τελεστεί την Πέμπτη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μούρτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό και αδόκητο θάνατο του Βασίλη Μούρτη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του.

«Θα μας λείψει ως φίλος και ως δημοσιογράφος» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για «τον αδόκητο θάνατο του Βασίλη Μούρτη, ενός ανθρώπου με πολύχρονη προσφορά στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, συμμετοχή και παρουσία στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης». «Με ανήσυχο πνεύμα, δυναμική φωνή και ευθύβολη γραφή κάλυψε επί πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας στην ορθή και αντικειμενική ενημέρωση» τονίζεται στην ανακοίνωση του Κινήματος, εκφράζοντας «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του».

«Προκαλεί βαθιά θλίψη ο ξαφνικός και αδόκητος θάνατος του Βασίλη Μούρτη, ενός ιδιαίτερα αγαπητού ανθρώπου και ικανότατου δημοσιογράφου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης και τόνισε πως είναι μια μεγάλη απώλεια για το χώρο του τύπου. «Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας», πρόσθεσε.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μούρτη, για χρόνια συντάκτη του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, καθώς επίσης τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Συλλυπητήριες ευχές έστειλε με ανακοίνωσή του το  Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών για το θάνατο του Βασίλη Μούρτη: «Ένας πραγματικός δημοσιογράφος, με μακρά και δημιουργική πορεία, έφυγε αναπάντεχα από κοντά μας. Ένας δημοσιογράφος από εκείνη τη "σχολή" που ήξερε να βλέπει πίσω από τις γραμμές και τα λόγια, να αναζητά την ουσία των πραγμάτων, να φτάνει στα πραγματικά μηνύματα που έπρεπε να μεταβιβάσει στον πολίτη. Ακούραστος, μεθοδικός, κατανόησε πολύ γρήγορα τη σημασία του Διαδικτύου και των νέων Μέσων στο δημόσιο διάλογο, αλλά και στη δύσκολη διαδικασία μετάβασης του Ελληνικού Τύπου στο μέλλον.

Ο Βασίλης Μούρτης, υπήρξε υπόδειγμα ήθους και εντιμότητας. Υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και το λειτούργημά του και τις δημοκρατικές του ιδέες. Για όλους εμάς υπήρξε ένας πολύτιμος συνεργάτης και φίλος. Καλό ταξίδι, Βασίλη».

«Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου Βασίλη Μούρτη, ενός συνεπούς επαγγελματία στο χώρο του Τύπου και ιδιαίτερα αγαπητού στους συναδέλφους του. Για όσους τον γνώρισαν από κοντά, θα τους λείψει το χαμόγελό του και η συγκαταβατικότητά του. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρει σε συλλυπητήρια δήλωσή της για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Βασίλη Μούρτη, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Πηγή; http://www.kathimerini.gr/