Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Αλ. Τσίπρας: «Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας»

«Για πρώτη φορά τα βάρη δεν πάνε σε μισθωτούς και συνταξιούχους», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Μετά τις μαραθώνιες  διαπραγματεύσεις της Δευτέρας ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίσθηκε αισιόδοξος για μια συμφωνία με τους εταίρους-δανειστές, τονίζοντας πως «δεν επιθυμούμε μια
αποσπασματική συμφωνία, αλλά μια συνολικά βιώσιμη λύση» και πως «για πρώτη φορά τα βάρη δεν πάνε στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, αναφέροντας: «Καταθέσαμε την πρόταση μας στους ''θεσμούς'', μια πρόταση με ισοδύναμα που έχει ως κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη».

Στο σημείο αυτό τόνισε πως «για πρώτη φορά τα βάρη δεν πάνε σε μισθωτούς και συνταξιούχους» και πως «για πρώτη φορά καλούνται να επωμιστούν βάρη αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να τα επωμιστούν».

Τόνισε ακόμα πως η ελληνική πρόταση έγινε δεκτή ως βάση, συμπληρώνοντας πως «χρειαζόμαστε λίγα 24ωρα ακόμα για μια συνολική και βιώσιμη λύση που θα συνοδεύεται από αναπτυξιακό πακέτο που θα καθιστά βιώσιμη την ελληνική οικονομία».

Έθεσε ως επόμενο στόχο την εξασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας για το επόμενο διάστημα καταλήγοντας «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας».
Πηγή: http://www.efsyn.gr/