Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Έκτακτο Eurogroup στο δρόμο για τη συμφωνία

Όλοι οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε πρόοδο και οι προτάσεις της θα αποτελέσουν τη βάση συζήτησης για να επιτευχθεί μία συμφωνία
Στην τελική ευθεία για μία συμφωνία βρίσκεται η Αθήνα με τους «θεσμούς». Έκτακτο Eurogroup την Τετάρτη, με βάση τις ελληνικές προτάσεις, ώστε να ανακοινωθεί η συμφωνία στη σύνοδο
κορυφής που θα ακολουθήσει το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή. Τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση αναφέρονται στα έτη 2015 και 2016 και αγγίζουν τα 8 δισ. ευρώ.

Όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που προέβησαν σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνόδου κορυφής, υποστήριξαν ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε πρόοδο και οι προτάσεις της θα αποτελέσουν τη βάση συζήτησης για να επιτευχθεί μία συμφωνία. Ωστόσο -συμπλήρωσαν- θα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, προκειμένου το έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης να δρομολογήσει τις τελικές αποφάσεις της συνόδου κορυφής που θα ακολουθήσει.

Την ίδια στιγμή, απέφυγαν να πουν τι θα γίνει με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, να ισχυρίζεται ότι είναι «βιώσιμο».
Πηγή: διαβάστε περισσότερα στο  http://www.efsyn.gr/