Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Με ρεκόρ και πάνω από 1 εκατομμύρια επιβάτες ο Φεβρουάριος για το Ελ.Βενιζέλος

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας "Ελευθέριος Βενιζέλος" και τον Φεβρουάριο και μάλιστα σπάζοντας και πάλι το ρεκόρ.

Κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ξεπέρασε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο μήνα το 1 εκατομμύριο, φθάνοντας το 1,07 εκατ.,  πετυχαίνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του
18,2%. Αξίζει να σημειωθεί πως το ρεκόρ αυτό θα είχε επιτευχθεί ανεξάρτητα από την επιπλέον ημέρα του φετινού δίσεκτου έτους.

Οι επιβάτες εσωτερικού συνέχισαν τη δυναμική άνοδό τους κατά 26,6% ενώ οι επιβάτες εξωτερικού επίσης παρουσίασαν υγιή άνοδο κατά 12,8%.  Τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική αύξηση της τάξης του 17% και 21% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τους 2,16 εκ.  επιβάτες, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 15%, με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει υψηλή αύξηση (+21,4%), σχεδόν διπλάσια από την κίνηση εξωτερικού (+10,8%). Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν παρόμοια επίπεδα ανόδου, της τάξης του 14% και 16% αντίστοιχα.

Πτήσεις
Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του πρώτου διμήνου του έτους ανήλθε σε 22.316, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 9,3%. Oι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 11,9%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 7,3%.

Πηγή; http://www.ypodomes.com/