Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Έξι σχήματα πέρασαν στην επόμενη φάση για το μεγάλο έργο του έκτου προβλήτα του ΟΛΘ

Έξι από τα επτά σχήματα που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον συνεχίζουν τη μάχη διεκδίκησης για το
μεγάλο συμβόλαιο των 170εκατ.ευρώ που αφορά την ολοκλήρωση του 6ου Προβλήτα του ΟΛΘ, στο Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το ρεπορτάζ το ypodomes.com για την αποχώρηση ττου σχήματος ΑΚΤΩΡ-ΤΕΚΑΛ, όλοι οι υπόλοιποι συνεχίζουν στην επόμενη φάση. Τα σχήματα είναι τα κάτωθι:  Κ/Ξ EIFFAGE-ΤΕΡΝΑ, Κ/Ξ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ROVER MARITIME SL- Χ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Κ/Ξ ΙΝΤΡΑΚΑΤ-VITTADELLO, ARCHIRODON, Κ/Ξ ΑΒΑΞ-ΕΤΕRMAR. A.E. -NV BESIX, ACCIONA CONSTRUCCION.Οι συμμετοχές ξένων εταιρειών είναι Eiffage από Γαλλία, Vittadello από Ιταλία, Besix από Βέλγιο, Etermar από Πορτογαλία και Acciona από Ισπανία

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του 1ου Σταδίου, η ΟΛΘ ΑΕ θα διαβιβάσει στους προεπιλεγέντες τα τεύχη του 2ου Σταδίου του Διαγωνισμού αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να δημοσιοποιηθούν εντός του Μαΐου. Αυτό θα μας οδηγήσει στην υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από όπου θα προκύψει και ο ανάδοχος για το έργο , που αφορά στην εκτέλεση και ολοκλήρωση του συνόλου του Έργου «6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής».

Το έργο αυτό αποτελεί το σημαντικότερο μέρος των Υποχρεωτικών Επενδύσεων που έχει αναλάβει η ΟΛΘ ΑΕ, σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο. Ανεξάρτητοι μηχανικοί στο έργο είναι η κοινοπραξία ΣΑΛΦΩ-AECOM-ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Project Manager του έργου είναι η Hill International με τη Rogan and Associates στο ρόλο του μελετητή.

Πηγή: Διαβάστε περισσότερα στο https://ypodomes.com/